Omgeving

In de directe omgeving treft u verschillende natuurgebieden aan zoals de Weerribben, de Wieden en het Dwingelerveld, de bossen rond Vledder en Appelscha, het pittoreske Giethoorn en oude stadjes zoals Steenwijk, Vollenhove, Blokzijl en Zwartsluis.

De natuur in

Ons park ligt tussen een aantal natuurgebieden in. In de Weerribben en Wieden vindt u veel water en haar bijbehorende natuur. In natuurgebied Woldberg, Heerlijkheid de Eese en het Dwingelerveld vindt u heide en bossen. Met uw kinderen kunt u op expeditie met de boswachter gaan, zelf kunt u met de boswachter varen en wandelen. Ook voor lange en korte fietstochten is de omgeving uitermate geschikt.

Voor de kinderen is er ook voldoende te beleven. Attractiepark Duinenzathe in Appelscha, Museum de Oude Aarde in Giethoorn, het Kermis- en Circusmuseum in Steenwijk of naar pretpark Slagharen. Wanneer het weer niet zo mooi is, kunt u naar Speelstad Oranje in Oranje of Plopsaland in Coevorden, beide attracties zijn binnen. Voor de kinderen is er genoeg te beleven.

De omgeving: