Materialen
Cottage: een unieke vorm met een 14 laags opbouw van de wanden en dak

Opbouw wanden en dak van binnen naar buiten gezien:
2x Sikkens wandverf
1x Isogrond
1x Kauff buiggipsplaat
1x Morgo dampdichte folie
2x Multplex platen 15mm volledig verlijmd (radiata) 
1x Knauff 170mm dik (RC 5.4).
1x Morgo Vent alu reflex dampopen folie (RC 0,5)
1x geventileerde spouw 27 mm (vv plaagdier roosters)
2x Multiplex volledig verlijmde platen 18mm  (radiata)
1x Morgo dakfolie (tgv Riet) of tgv daksingles: Armour plus glasvezelversterkte onderfolie
1x Dak opbouw Riet of IKOPAL daksinglesHOUT

Hout is 100% recyclebaar. Hout haalt CO² uit de grond en uit de lucht en houdt dit vast, wat weer goed is het milieu. Uiteraard maken wij ook alleen maar gebruik van hout met het FSC, PEFC en/of KOMO certificaat.

BUITENBEKLEDING CAPE COD

De buitenbekleding van CAPE COD is een van de duurste hout bekleding die u kunt vinden, Grenenhout uit Canada!  Het gemak is groot, want het is onderhoudsarm! als afwerking Koopmans monumentenbeits vv Lijnzaadolie.

ISOLATIE

Door isolatie aan te brengen in de wanden, vloeren en daken, zorgen we voor een goed geïsoleerde houtskeletbouw woning en heeft u een lage energienota. Wij werken alleen met isolatiemateriaal dat voorzien is van een KOMO certificaat en welke meewerkt aan het verlagen van de CO² uitstoot.

DAMP DICHTE FOLIE

Deze folie voorkomt dat vocht van binnen de woning de constructie kan intrekken en voor vochtproblemen kan zorgen.

DAMP OPEN FOLIE

Damp-open of damp Diffusie-open is een manier van bouwen die er voor zorgt dat geen vocht problemen ontstaan in een gebouw. De damp-open folie zorgt voor voldoende damp afvoer wanneer de lucht droger is.

AGNES WAND- EN PLAFONDPLATEN

Agnes wand- en plafondplaten zijn onderhoudsarm en kostenbesparend, je hoeft ze niet te schilderen. De panelen onderscheiden zich door de hoogwaardige kwaliteit en hebben een bijzonder lange levensduur. Alle uitvoeringen van Agnes voldoen aan de hedendaagse normen en het hout is gecertificeerd.
 

KUNSTOF KOZIJNEN MET 3 voudig HR++ GLAS

Kunststof is een duurzame stof, het is onderhoudsarm, milieuvriendelijk door een lange levensduur en recyclebaar. In onze Cottage's plaatsen wij altijd DRIEVOUDIG GLAS HR++ glas, omdat HR++ glas in de zomer de warmte buiten houdt en in de winter de kou. Dit scheelt voor u weer energiekosten.

FIBO TRESPO

Fibo Trespo zijn wandpanelen uit ZWEDEN, speciaal bedoeld voor natte ruimtes. De panelen hebben een speciale toplaag, waar een tegelmotief in is gefreesd. Deze speciale toplaag is ongevoelig voor schimmels. Bovendien zijn de voegen tussen de gefreesde tegels volkomen glad, waardoor er minder snel vuil of schimmel aan kan hechten.